Ervaringen van cursisten

Mijn moeder die zelf 4 bevalling heeft gedaan, kwam een half uur voor je geboorte binnen. Ze was echt nog maar net op tijd! Ze was erg onder de indruk over hoe relaxt alles ging en was heel verbaasd dat een bevalling ook zonder persen kan! Ook de verloskundige stond versteld van hoe ontspannen de 1.5 uur zijn verlopen dat zij de bevalling begeleidde. Papa heeft ook maar 1.5 uur meegekregen.
Ik ben je erg dankbaar Maaike omdat dankzij het delen van jou kennis en ervaringen de geboorte van Mason nog mooier is geworden dan ik had gehoopt! Ik heb veel gehad aan de ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties tijdens de cursusavonden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de manier van denken erg bepalend is voor het verloop en het ervaren van pijn. Het is echt zo dat je lichaam en je baby zelf weten wat te doen!
Daarnaast heb je erg benadrukt dat je als zwangere samen met je partner regiehouder bent. Doordat dit tijdens elke avond aan bod kwam, sterkte dit mij in het maken van keuzes en het neerleggen van mijn wensen bij de verloskundige. Daarnaast erg fijn om tips en trucs uit te wisselen omtrent de bevalling, maar zeker ook de kraamtijd en daarna. Heel volledig, alle verschillende onderwerpen komen aan bod. Wat bij mij veel emoties opriep was de oefening ‘prenatale binding’. Hierdoor besefte ik me waar de baby in terecht zou komen en hoeveel baby’s in mindere omstandigheden geboren worden en opgroeien.
De manier waarop jij de cursus leidt is ook erg prettig. Je straalt veel rust uit en volgens bas past jou manier van werken helemaal bij de inhoud van de cursus. Bas geeft aan dat hij zelf helemaal ontspannen werd van de avonden, en dat wil wat zeggen gezien de type man die hij is ­čÖé
Ik zou willen dat ik deze cursus bij de 1e al zou hebben gedaan. Het is echt een toegevoegde waarde en zo anders dan de standaard GGD cursussen. Ik zou het iedere zwangere gunnen bij jou deze cursus te volgen als perfecte voorbereiding op de mooiste dag van hun leven! Het is nu 2 weken na de bevalling, maar wat zou ik het graag allemaal nogmaals beleven, het is zo bijzonder!
Femke


Maaike. Ik vond je vooral heel kalm, lekker rustig en duidelijk tijdens de cursus. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren. Je geeft iedereen het vermogen om in de natuur en daarbij in jezelf te geloven. De cursus geeft op verhelderende wijze inzicht in het vermogen van ons als vrouw om op prachtige rustige wijze een kind op de wereld te zetten. Met name de mentale rust en het vertrouwen die de oefeningen met zich meebrengen hebben direct invloed op je fysieke toestand. Ook heel fijn dat de cursus ook voor partners is, zo kun je het proces samen in gaan waarbij je nog meer steun aan elkaar hebt.
Susanne

De bevalling… tjah wat weet ik daar nu van?! Ik keek naar “One Born Every Minute” en dacht “we gaan gewoon naar het ziekenhuis en daar zeggen ze mij wel wat ik moet doen”, totdat ik via een vriendin van mij over hypnobirthing hoorde. Die vriendin adviseerde Maaike, ik bekeek de info op deze site en besloot dat we hypnobirthing zouden gaan proberen.
Ik ben nu zo blij dat wij de hypnobirthing cursus hebben gevolgd! De cursus is een hele goede voorbereiding geweest op de geboorte van onze kleine meid! Wij hebben echt zelf de regie over de geboorte gehad! Hoewel ik onze kleine meid op de wereld heb gezet is mijn vriend mijn held, want hij stond er niet bij en keek ernaar, maar was zo betrokken bij het hele proces. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mij volledig op mezelf kon richten. Dat was zonder hypnobirthing heel anders geweest. Wij hebben de geboorte echt samen gedaan.

Daphne

Ik had mede door de cursus totaal geen angst voor de bevalling. Hoe dichter we bij de uitgerekende datum kwamen, hoe meer zin ik er in kreeg! Eindelijk zouden we dan ons meisje gaan ontmoeten en weten hoe zij eruit zag! Waar het plaats zou gaan vinden, thuis of in het ziekenhuis hebben we open gelaten. We zouden wel zien hoe het liep. En hoe het ook zou gaan verlopen, ik zou dit wel even gaan doen! Ik ben toch een sterke vrouw. En als elke vrouw het kan, kan ik het zeker!

Nogmaals bedankt voor alles. We vonden het een super leuke interessante training en hebben er zeker veel baat bij gehad !
Kelly

” Beste Maaike, met heel veel plezier heb ik de training bij je gevolgd. Je geeft op een prettige manier les en kunt heerlijk nuchter vertellen. Ook zet je aan om anders naar dingen te kijken, die je vaak als vanzelfsprekend ervaart. Hierdoor heb ik mij nog beter voorbereid op mijn bevalling en heb ik meer de regie in handen genomen. Ik zou nl eigenlijk bij 36 weken overgedragen worden aan de gynaecoloog, maar omdat mijn zwangerschap zo goed verliep heb ik mijn eigen verloskundige gevraagd of het mogelijk was bij hun praktijk te blijven zodat ik onder begeleiding van hen kon bevallen in het ziekenhuis en dat is gelukt en daar ben ik trots op! Ook heb ik een goed gesprek gevoerd met mijn verloskundige en mijn twijfels uitgesproken. Doordat jij steeds benadrukte: ‘het is jouw bevalling’, besloot ik dat ook zo te regelen . ”

Margriet

” Grappig is dat dat op het moment supreme toch bepaalde dingen naar boven komen. Zoals oh ja, persen vanuit je buik, en ontspan!!! Focus! En verschillende houdingen aannemen.. Ik denk dat mijn bevalling misschien wat te snel ging om helemaal zen te bevallen maar ik heb zeker heel veel aan de cursus gehad”

Alieke

“Ik vond ook dat je de tijd nam om door de stof te gaan en ik vond je ook toegankelijk om je op te bellen toen ik er even doorheen zat. Je hebt me echt op mijn gemak gesteld en een nieuw perspectief gegeven. Jij bent uiteindelijk de grootste schakel geweest om ontspannen te blijven door de manier waarop je de hypnobirthing cursus hebt overgebracht!”

Josiene

“Het is een heel tevreden mannetje en we zijn smoor verliefd op hem.
Ondanks dat het niet gegaan is hoe we zouden willen kijken we er met een goed gevoel op terug
Iedereen was zeer betrokken en lief.
De cursus heeft ons veel rust en ontspanning gebracht. En heb totaal geen angst voor de bevalling gehad.
Verder heeft het er denk ik voor gezorgd dat we het zwanger zijn echt samen beleefd hebben en er heel bewust mee bezig zijn geweest.

We hebben al flink reclame gemaakt.”
Loes en Mike

Mijn ervaring met HypnoBirthing is “A-change of Life”.
Na twee bevallingen waarbij ik een medische indicatie had wilde ik het de derde keer anders doen. Ik vertelde mijn verloskundige dat ik geloofde in mijn eigen kracht. Ik was van plan zwangerschapsyoga te volgen maar de verloskundige wees mij op HypnoBirthing®.

Zo kwam ik terecht bij Maaike Langedijk.
Tijdens de cursus en bij het lezen van het boek kwam voor mij duidelijk naar voren hoe wij ons laten lijden door angst en hiermee de zekerheid zoeken buiten ons zelf. We cre├źren onze eigen werkelijkheid en zetten iets in beweging door van te voren al te bedenken dat iets goed gaat of fout.

Ik merkte dat ik gaandeweg de cursus zekerder werd van mijzelf en hardop durfde te zeggen “Ik krijg een normale bevalling en ik beval thuis”.
De mensen in mijn omgeving zeiden dat dit risicovol was “Moet je toch niet naar het ziekenhuis want…”. Dat vond ik wel lastig.
Frank (mijn man) zei dan tegen mij het is jou bevalling en jij kiest wat goed voelt voor jou. Ik visualiseerde hoe de thuisbevalling zou gaan en hield daar aan vast.
Ik voelde een golf van vreugde over mij heen komen. Ik was thuis bevallen en voor het grootste gedeelte was het een pijnloze en rustige bevalling geweest.

Het contact dat ik heb met mijn dochter is zo vanzelfsprekend. Ze is een blije rustige baby en kan goed aangeven wat ze wil.

Ik kan iedereen HypnoBirthing® aanbevelen. Zelfs als het niet helemaal volgens het boekje verloopt.

Mijn idee is dat ik door de cursus ontspannen de bevalling in ging en daardoor niet veel pijn heb ervaren.
De wens om pijnbestrijdingsvrij te bevallen is uitgekomen!
Femke


Al met had ik een bevalling van ongeveer 3,5 uur. Ik heb wel wat interventies toegelaten (strippen, meten ontsluiting, bloeddruk en hartslag baby). Dit had ik van tevoren ook zo bedacht en vond ik een fijne gedachte. Dit heeft mij niet gestoord. Ik heb tijdens de laatste fase van de wee├źn echt goed kunnen ontspannen, de affirmaties hebben hierbij echt geholpen. Ik vond het heel praktisch om dit met behulp van mp3 te doen. Ik ben nauwelijks ingescheurd en was ik na de bevalling meteen weer op de been.

Ik kijk met veel plezier terug op de cursusavonden. De cursus heeft zeker bijgedragen aan de voorspoedige en probleemloze bevalling. Maaike, hartstikke bedankt! En naar de anderen, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Anoeska

Error: The video (https://youtu.be/fnbM-KXQhp8) couldn’t be embedded.